jueves, 26 de junio de 2008

Orientació per accedir a l'atenció domiciliaria

SERVEI D'ATENCIÓ DOMICILIARIA



Definició

És el conjunt organitzat i coordinat d’accions que es realitzen bàsicament a la llar de la persona i/o família, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d’autonomia personal.

Objectius:

Desenvolupar tasques assistencials, preventives i educatives habilitadores per la vida autònoma.
Mantenir la persona en el seu domicili, millorant-ne la qualitat de vida.
Atendre les persones que no poden mantenir-se autònomament al seu domicili mentre no siguin atesos íntegrament pels serveis socials especialitzats quan així ho requereixin.
Funcions:

Atenció personal.
Ajuda a la llar.
Suport social i familiar.
Relació amb l’entorn.
Destinataris

Persones i/o famílies que es troben, per motius físics, psíquics o socials, en situació de manca d’autonomia temporal o permanent, negligència o incapacitat per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana i garantir l’adequat desenvolupament personal i familiar.

Criteris d’accés

L’accés s’efectuarà sempre amb l’acceptació del pla d’intervenció per part de la persona, en especial en el cas de les famílies. Es tindrà en compte la situació social familiar, de salut i economia sempre d’acord amb l’ordenança reguladora de la taxa de prestació del servei.

Per sol·licitar el servei

S’han d’adreçar al Treballador/a Social dels serveis socials d’atenció primària de l’Ajuntament on visqui la persona que sol·liciti el servei.

No hay comentarios: